Friday, October 7, 2011

[Pic+Video] Rekaan Game paling MURAH dan SIMPLE bagi mereka yang ketagih!


Disini ada 2 jenis game bagi mereka yang otak genius gile dengan elektronik tapi tak dapat main game kat pejabat. Jadi ape yang mereka buat adalah dengan mereka cipta game yang tak melibatkan kos yang tinggi serta sehingga begitu asyik bermain sampai lebam! Aku rase budak elektronik wajib tengok ni. MAne tau boley buat projek PIC MikroP and MikroC ke macam projek lagu Darth Vader gune floppy disk sahaja!

1. Mario In The Box

Cara main game ni mudah je, anda hanya perlu bukak box itu dan terus mainkan watak mario tu. Kalo terkena apa halangan, GAME OVER & THE BOX WILL CLOSED AUTOMATICALLY !





2. Receipt Racer

Aduih, takde mood nak translate, nah bace sendiri camne die beroperasi. Nak lagi senang tengok video die. Tapi pakai controller PS2 tu. Truly Gifted GENIUS!!! Yang penting bagi aku die bijak menggunakan kertas membazir kertas!

As Joshua Noble has devised fine but what about wasting paper, a game that is played while a printer is printing. Indeed, it is printed and a roadway with a Playstation controller can then send a kind of vehicle through the obstacle course. Of course, obstacles are not too be missed and thus recognizes the game even if you have touched one. The source code to configure it to Joshua Noble has hier.Da butwhat fine thought to waste paper, a game that is played while a printer is printing.Indeed, it is printed and a roadway with a Playstation controller can then send a kind of vehicle through the obstacle course. Of course, obstacles are not too be missedand thus recognizes the game even if you have touched one. To find the source codehere.

 



p/s: tekan2 cket nuffnang ni... xde pape pon. bagi la aku sikit duit.huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...